+31 (0)229 577 982
0item(s)

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Podisan Transparant, 1 Liter

021-P2695

Snel Overzicht

Podisan Transparant, 1 Liter

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 14,95

U ontvangt 1 Coins.

Details

Inactiverings- en desinfectievloeistof voor oppervlakken, apparatuur en instrumentarium, 1 Ltr.
Verdunnen 1:100.
Toelatingsnummer 12044 N

Aard van het preparaat: vloeistof
Werkzame stof: didecyldimethylammoniumchloride
Toxicologische groep: kwaternaire ammoniumverbinding
Bijzondere gevaren: irriterend voor de ogen

A. Wettelijk gebruiksvoorschrift
Toegestaan is uitsluitend het gebruik als middel ter bestrijding van bacteriën (excl. mycobacteriën en bacteriesporen) en gisten op:
1: Oppervlakken, welke in contact kunnen komen met eet- en drinkwaren en de grondstoffen hiervoor, echter met uitzondering van melkwinningsapparatuur op de boerderij.
2: Oppervlakken in ruimten bestemd voor het verblijf van mensen.

B. Gebruiksaanwijzing - Algemeen
Podisan
is bestemd voor de gecombineerde reiniging en desinfectie van oppervlakken, apparatuur en gebruiksvoorwerpen. Sterk verontreinigde oppervlakken en materialen vooraf grondig reinigen met een geschikt reinigingsmiddel en vervolgens afspoelen met schoon water. Overtollig water verwijderen. Licht verontreinigde oppervlakken en materialen kunnen met dit gecombineerd reinigings- en desinfectiemiddel in één gang worden behandeld. Bij het desinfecteren zoveel vloeistof gebruiken, dat de oppervlakken gedurende de inwerkingstijd nat blijven. Minimale inwerkingstijd is 5 minuten. Behandelde oppervlakken of materialen die met eet- en drinkwaren en de grondstoffen hiervoor in contact kunnen komen dienen na de inwerkingstijd grondig met schoon water te worden nagespoeld.

Toepassingsgebieden en doseringen
1: Oppervlakken, apparatuur en materialen, welke in contact kunnen komen met eet- en drinkwaren en de grondstoffen hiervoor.
Gebruiksconcentratie: 1% (10ml per liter water)
2.a: Vloeren, wanden, meubilair e.d.
Gebruiksconcentratie: 1% (10ml per liter water)
2.b: Voor gebruik in ziekenhuizen en overige instellingen voor de gezondheidszorg wordt het middel uitsluitend aanbevolen voor de volgende toepassingen:
Oppervlakken (wanden, vloeren en meubilair) met uitzondering van tbc-afdelingen, isolettes, oppervlakken en apparatuur in keukens, toiletten en overig sanitair.
Gebruiksconcentratie: 1% (10ml per liter water)
minimale inwerktijd: 5 minuten

Instrumentarium (m.u.v. cystoscopen en andere delicate medische instrumenten): uitsluitend na gebruik en voor reiniging en sterilisatie.
Gebruiksconcentratie: 1% (10ml per liter water)

N.B.
Podisan
wordt onwerkzaam wanneer het in contact komt met zeep of synthetische wasmiddelen. Gebruik van Podisan kan leiden tot selectie van bacteriestammen die er resistent tegen zijn. Verneveling van Podisan is niet toegestaan.
Podisan Is bijzonder geschikt voor gecombineerde reiniging en inactivering van instrumentarium.
Podisan kan ook uitstekend worden toegepast in gesloten ultrasoonapparatuur (verdunning 1:100), waardoor de reinigende werking wordt versterkt. Instrumenten daarna 5 minuten desinfecteren met 70-80% alcohol.

Veiligheidsaanbevelingen
Gevaar voor ernstig oogletsel. Zeer vergiftig voor in het water levende organismen. Niet roken tijdens gebruik. Bij aanraking met de ogen onmiddellijk met overvloedig water afspoelen en deskundig medisch advies inwinnen. Draag geschikte beschermende kleding, handschoenen en een beschermingsmiddel voor het gezicht tijdens het mengen en laden van het middel. In geval van inslikken onmiddellijk een arts raadplegen en verpakking of etiket tonen. Deze stof en de verpakking als gevaarlijk afval afvoeren. Voorkom lozing in het milieu. Vraag om speciale instructies/veiligheidsgegevenskaart.

Download Safety Sheet:
 Podisan

Aanvullende Informatie

Advies Verkoopprijs Nee

Product labels

Gebruik spaties om labels te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

U heeft wellicht ook interesse in

web-monitoring-ok